Vintervær eller sommerklær?

Godt inni den 3 måneden av året 2010, og vi e offisielt inni den 1 måneden av den årstia man kaller Vår. Men det e bare på kalenderen, mars måned er og forblir aldri en vår-måned, iallefall ikke i d Norske land. Mars e jo typisk dårligværs-måned og d at d endten sner mye, eller blåse mye e typisk, væffal i den nordlige delen av landet. Fikk høre da æ fløtta t Mo, at våren bynte i Mars her nede, nåkka som æ selfølgelig har gådd å glæda mæ maximalt til, før sne, kulde, og skyhøye strømregninge e æ aldeles dritlei! E vel å merke enda 3 uke igjen av dein berømmelige mars måneden, men sette min store skepsis på d, at d me all sannsynlighet ikke kommer til å være nån som helst vårtegn de neste 3 uken. I allefall ikke om være skal fortsette slik det har gjort no dein siste uka. D har altså snedd, regna, snedd, regna å snedd å enda mer regna om en ainnen. Fra vindstille og minusgrader, til 6 plussgrader å masse vind. Masse vindt på Mo liksom - høres rart ut i å me at man ligg ganske så godt plassert lengst inni ranafjorden, men joda, d e et faktum at d dein siste uka har vært mye vind her åsså. Vet ikke ka som skjer, men dem som e herfra eller har bodd her i en årrekke sir åsså at d har vært en merkelig vinter, og ikke minst en usedvanlig kald vinter. Det har i ukesvis vært mange å tjue minusgrader, å mer opp mot Røssvoll har han vist flere gang over 30 minus. E gaaanske så kaldt det, å derfor e æ nåkka så innihampen værsyk nu - har vært d før å, men aldri sånn som nu. Idag skulle æ egentli kjøre me ungan henholdsvis til dagmamma og barnehage men d e jo så mye is på veian at man kommer sæ ingenveia. Brøyte mannskape og strøguttan dem har jo ikke ærend på å ta unna. Dem e ikke før ferdig med å strø sand på isen før dem må ut å brøyte igjensnedde veia, så nu har æ vanvittig løst å reise t syden! Bare så jævli synd at vi ikke har råd eller muligheten til det, væffal det neste halve året frem i tid - minst!
Lure på om æ skal snike mæ nedover t Oslo på ett eller ainna vis, å bare prøve å få plass t dein 183cm lange kroppen min i mamma å pappa sin kofført. Dem skal nemli t syden - Gran Canaria, om bare få daga.

D unne æ dem - verdens beste mamma og pappa, dem fortjene å komme sæ litt vækk! Dem e nermest aldri ut å reise aleina, å har definitivt ikke vært i syden nån gang aleina ever. Men blir åsså arti å høre når dem kommer hjem, kossen "bestisan" har klart sæ på reise aleina, og ilag... Egentli så skulle æ bare vært me før å være coach og reiseleder, før e d nån som e virr på flyplassa, og med å komme sæ i mellom så kan du tru at d e dem!  ( Vess du læs d her pappa, d e saint, dåkker e nermest som små desorienterte troill på tur..*mobbe litt* )
Gooo tur til syden, mamma & pappa. ( Å husk å ikke sleik før mye sol, før da tørr æ ikke stå vedsiden av dåkker t påske) 
Og ønske om en snarlig vår og bedre temepratura ønskes til Mo! Vintern nordpå kan enda være til over påske sia vi skal på hytta!


Maaaasse snø, og alt falt ned i går!

   
I går! Masse masse snø...............................idag, MYE snø er borte, å det er speilholke over alt!

2 kommentarer

Lisa Kristina

11.mar.2010 kl.13:36

Æ e så glad for at våren e i gang her i Trondheim! :) Men må si det har vært en sykt kald vinter her. brrr... Og det forundre mæ ikke om det plutselig begynne å sne igjen :p

Foreldran dine heldig som skal til syden ja:)

11.mar.2010 kl.13:50

Har dåkker bynt å fådd vår?! Lucky you.. enda æ bare e 45 min fra i flytid fra Tr.heim så e d ikke antydning til vår her. Trudde d, da d regna bort her om dagen, men d sner, regne, sner regne å sner igjen - sånn har d vært i dagesvis!

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

23, Rana

Ann Sofi blei navne mitt da æ en vakker vinterdag i januar før 23 år sia kom t verden. Æ va mamma å pappa si førstefødte pia, å har vokst opp me nån kjæmpe snille foreldra å tre søsken. Idag e æ gift me verdens snilleste mann, som e min bestevenn og goe støtte, sammen har vi 2 helt enestående og flotte små som vi sett høyest av alt i hele verden. Nyåret 2010 flytta vi til Mo i Rana å her skal vi bygge å bo. Bloggen skal være et fortellingsted om våre værdagshendelsa, våres vei mot en sunnere hverdag å et sted kor vi dele bilda, sånn at familie å vænna som e interessert kan følge me på våres daga e. Ellers kan det komme innlegg om dagsaktuelle tema som både inspirere og provosere.

Kategorier

Arkiv

hits