Bil vs sykkelvogn

Min kjære Sverre Johan jobbe på flyplassen, mens Elias går i barnehage på selfors, Ariane hos dagmamma på Langmoheia og æ hjemme ( foreløbig ) på langneset. Vi disponere 1 bil og arbeids/barnehage tiden e ulik i forhold tilhverandre, så ka gjør vi?  Akkurat før tia eie vi ikke så veldig mye mer enn akkurat nåla i veggen før tia,nåkka som æ sikkert har sagt bortimot tusen gang, men vi e avhengig av et til fremkomstmiddel. Bussen kordinere ikke, nåkka som gjør at d blir jævli tungvindt å vanskelig å få levert ungan t rett tid, å taxi e alt før dyrt. Sverre kan ikke haike, gå eller ta drosje t jobben så i all hovedsak går bilen i trafikk mellom flyplassen, å hjemme. Så da sitt æ her, like spørranes som han æ bor lamme, på ka gjør vi? Skal vi leite ætter ei gammel skranglekasse som Sverre kan bruke til jobb, mens æ har Passaten sånn at æ kan kjøre å hente ungan, eller skal vi kanskje invistere i en NordicCab sykkelvogn?

Fordela me en bil til e jo at man kan komme sæ raskere frem å tilbake, å i all slags vær. Åsså e d greit å ha, viss man skal på ulike plassa t samme tid, sånn ellers også, men ulempen e jo masse unødige ekstrautgifta som drivstoff, årsavgift, Eu-kontroll å egentli unødvendig sett i den store sammenhengen.

Fordela med NordicCab, ganske så mye billigere enn en bil, kan brukes som vogn når man ikke sykkle (dein har plass t to ), den kan brukes som pulk på vintern, den kan brukes som "tilhenger" på sykkeln å dein gir mor og far god trim.
Ulempen e jo at d e ikke nåkka praktisk å bruke på vintern i å med at man ikke har sykkel med ski, så dn kan ikke transportere ungan på vinterstid. Ellers så e d vel ingen ulempe, ainna en at man i tilegg må invistere i en sykkel som åsså koste pæng, men d e jo en fin unskyldning for mæ som ønske mæ en sykkel. Har nemlig som mål å ikke bruke bil i sommer, men føttern å sykkel.
Ser ut som om det blir sykkelvogn - må bare diskutere litt me elsklingen først, sia den ikke kan brukes som transport vinterstid ainna enn når man skal på skitur. Man kan jo få en gammel gammel bil t næssn samme pris.
NordicCaben koste ca 8000,- åsså kommer jo pris på hjelm og sykkel i tilegg. Man får jo bila før dein summen åsså, så her e d i tenkeboksen altså.

Nån som har noen formeninge? Tar i mot flere tips event. fordela og ulempe med bil vs sykkelvogn!?

 

                                       VS


            
 Bilde av bil hentet fra:
 http://g.api.no/obscura/www.siste.no/778x778r/03006/1263906000000_20100119-044stort_3006542778x778r.jpg


4 kommentarer

Lena Therese Henriksen

11.mar.2010 kl.14:05

... Men du må huske på at ongan væks sabla fort. Dæm blir ikke å passe den sykkelvogna ætte ei stoinn.

11.mar.2010 kl.14:15

hva med og selge bilen og heller kjøpe 2 litt billigere biler;)

11.mar.2010 kl.18:12

D e nu saint Lena.. Men d e ikke snakk om i all evighet, d e mens vi bor her..

Du som svare uten navn; har i å før sæ veldi rett, vi har vært inne på tanken, men vi har jo lån på Passaten, å pengan vi får igjen må betales ned på låne me, å dermed må vi ta opp nytt lån på event. nye bila, kanskje til en større rente ( nåkka som e trolig, sia vi har ei gunstig rente ) å i tilegg så er det kanskje ikke helt d ænkleste å sælle heller kontra enn litt nyere bil. Men e vi nødt e d en mulighet :)

Ellaumbrella

26.mar.2010 kl.21:20

Istedet for å bruke 8000 for ei sykkelvogn med begrensninge, så koffer ikke kjøpe en kjempebillig bil som kan brukes hele året?

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

23, Rana

Ann Sofi blei navne mitt da æ en vakker vinterdag i januar før 23 år sia kom t verden. Æ va mamma å pappa si førstefødte pia, å har vokst opp me nån kjæmpe snille foreldra å tre søsken. Idag e æ gift me verdens snilleste mann, som e min bestevenn og goe støtte, sammen har vi 2 helt enestående og flotte små som vi sett høyest av alt i hele verden. Nyåret 2010 flytta vi til Mo i Rana å her skal vi bygge å bo. Bloggen skal være et fortellingsted om våre værdagshendelsa, våres vei mot en sunnere hverdag å et sted kor vi dele bilda, sånn at familie å vænna som e interessert kan følge me på våres daga e. Ellers kan det komme innlegg om dagsaktuelle tema som både inspirere og provosere.

Kategorier

Arkiv

hits