En gave me betydning?

Hva er en gave med betydning? Det kommer ann på øynene som ser, å ørene som hører, men idag er det snakk om å gi, bidra å yte for andre det man kan, og noen bidrar til organiasjoner med penger, utstyr og annen hjelp og andre bidrar med hele seg selv. Jeg har lenge tenkt på hva jeg kan gjøre for å bidra til noen som trenger det, og har i disse Haiti og Chile tider funnet ut at jeg kan gi blod! Greit nok, det hjelper ikke mye for jordskjelvofrene på Haiti eller i Chile, eller tsunamioffre i østen, men jeg kan bidra til mennesker som blir utsatt for ulykker, kreftpasienter, til fødene/nyfødte, brannskadde og ikke minst de som får noen form for blodsykdommer. Det er mye mitt blod kan gjøre for andre mennesker, omså bare ett.
Det er ikke noe jeg taper på det, slettest ingenting faktisk, får jo bare ting igjen for det - i form av glede og følelsen av å bidra med noe i livet. Ikke minst får jeg fri parkering på sykhuset, masse god drikke og faktisk en liten blodgivergave i tilegg, så hva taper jeg, jo 450ml med blod, men hva er da det, jeg har jo nok blod jeg.

Bestmte meg på mandagen da jeg var på sykhuset med gutten min at dette skal jeg gjøre, hvorfor vente til jeg kanskje kommer til å være en som trenger blod på noen måte?
Stadig ringer det organisasjoner fra både det ene og det andre som ber om min støtte, og desverre kan jeg ikke søtte til med penger hver gang organisasjoner trenger det, så derfor hjelper det på meg og følelsen om at jeg bidrar, når jeg kan få gi blod. Selfølgelig er vi med å støtter enkelte organisasjoner i blandt, det står ikke på gleden av å gi, men heller muligheten for å gjøre det.
Mitt blod koster verken meg eller blodbanken noe som helst, men om jeg ikke gir det, kan det koste et annet menneske livet, bare p.g.a mangel av akkruat min blodtype. Jeg har i tilegg en blodtype de i blodbanken her på mo ikke har så veldig mye av, derfor syns jeg det er ekstragreit å gi!
Og jeg oppfordrer alle som er frisk og rask, og som tåler et nålstikk til å stikke innom blodbanken der de bor ( om de bor på en plass, dette er å oppdrive ) og gi litt blod. Det skjer 3-4 ganger i året, og går relativt raskt. Det eneste du må ofre er en dag med trening, da du ikke skal stå på så veldig mye siden du er minus 1/2 l blod nesten. Også kan blodprosenten gå litt ned, men dette er så lite så lite å det kan alle som er friske ofre.
Så gi blod folkens! Slå på med givergleden deres og gå til nermeste blodbank.

mer om bloddonasjon finner dere på giblod.no

Én kommentar

Ellen Rebecca

15.mar.2010 kl.16:56

Så bra at du også blir blodgiver :) Vi gir blodoverføring på jobb daglig, så æ ser jo nødvendigheta av det!

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

23, Rana

Ann Sofi blei navne mitt da æ en vakker vinterdag i januar før 23 år sia kom t verden. Æ va mamma å pappa si førstefødte pia, å har vokst opp me nån kjæmpe snille foreldra å tre søsken. Idag e æ gift me verdens snilleste mann, som e min bestevenn og goe støtte, sammen har vi 2 helt enestående og flotte små som vi sett høyest av alt i hele verden. Nyåret 2010 flytta vi til Mo i Rana å her skal vi bygge å bo. Bloggen skal være et fortellingsted om våre værdagshendelsa, våres vei mot en sunnere hverdag å et sted kor vi dele bilda, sånn at familie å vænna som e interessert kan følge me på våres daga e. Ellers kan det komme innlegg om dagsaktuelle tema som både inspirere og provosere.

Kategorier

Arkiv

hits