Økonomisk flaskehals

Starten på et nytt år er en nomal tid for stram økonomi, det er gjerne da man finner postkassen full av regninger, eller at man har brukt litt mer enn man egentlig planla man skulle i julen, å dermed blir man hengede etter i januar måned. Men tenker man over situasjonen man vet man kommer i og prøver å legge opp et budsjett noen mnd i forveien kan man mange ganger styre unna vanskelige mnd som feks Januar, og da slipper man smalhans også. Men jeg har merket at det ikke altid er like lett. For vår del vil jeg si at vi har vært i en økonomisk flaskehals i et drygt år nå, men har altid fått ting til å gå opp, tildels grunnet oftring av både det ene og det andre men også mye p.g.a av hjelp fra familien.
Mhen det er vel slik for de fleste at de helst vil klare seg selv å verken låne eller ta i mot hjelp fra de som står deg nærme, blant annet grunnet egen selvfølselse, men også på grunn av at dette skal også betales tilbake, å hvem har vel lyst å bygge på seg en evig stor gjeld? Ikke jeg og min kjære i allefall.
Har den siste tiden merket at man faktisk ikke altid skal ta ting så forgitt som man mange ganger gjør, dette gjelder da stortsett alle oss med alminnelig inntekt. I noen perioder er det vanlig å ha det litt bedre eller dårligere enn gjennomsnittlig, og årsaken ligger vel i det at man i perioder får uforutsette utgifter eller i motsettning; får en ekstra slant med penger, om det er tilbake på skatten eller i form av gevinster eller kanskje feriepenger, men hvorfor bruker vi det så lett opp igjen? Er det for at vi fortjener det, eller er det fordi at man er vant til å bruke litt ekstra de få gangene man får litt mer?
Personlig skulle jeg gjerne ha sett mange ting litt før, å gjerne vært flink til å spare og ha en buffer, som kan ta meg ut av situasjoner hvor jeg får uforutsette utgifter eller kommer i knipe av et slag hvor man gjerne har behov for litt ekstra. For egen del er det ikke økonomi for å sette av noe å ha som en buffer, og jeg gleder meg til å komme i arbeid igjen - å håper lønna er sånn høvelig at økonomien tar seg bedre ut enn de siste mnd..

At økonomi (desverre) har stor påvirkningskraft på hverdagslivet er noe vi alle vet, og at det i tilegg har mye å si for livskvalitet er  synd. Heldigvis kan ikke penger kjøpe kjærlighet - og jeg er evig takknemlig for at jeg har min kjære å dele dette med, og at vi kan finne løsninger etter eget behov er også godt!
Selv om det er litt kjipt å dra på byen å kjøpe det absolutt nødvendige, å må hoppe over mye av det man gjerne kunnet tenke seg, uavhengig av om det er noe til hjemmet, barna eller en selv.  At man lærer, og forstår at man ikke altid bare kan kjøpe det man kommer over, er også en grei lærdom for ei som nærmest enkelte ganger er "kjøpegal"!
Men det å måtte hoppe over regntøy eller andre nødvendige ting til ungene er ikke noe morsomt, selv om dette ganske så definitivt bare er for en periode. Håper at denne perioden for vår del snart er over, å at man slipper å sitte fast i flaskehalsen.
Økonomi er noe alle til tider sliter med, og man kan raskt komme i kniper som man har vanskelig og dra seg ut av, å heldigvis er ikke vi av de typene med kredittgjeld og at vi uten grunn spiller bort eler kaste penger ut av vinduene, men får likevel en liten forståelse av hvordan de som gjør dette har det. Men forstår jo at en  en økonomisk nedtur kan skje den beste av oss!
" Man skal ikke skue hunden på hårene."

Chiao!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

23, Rana

Ann Sofi blei navne mitt da æ en vakker vinterdag i januar før 23 år sia kom t verden. Æ va mamma å pappa si førstefødte pia, å har vokst opp me nån kjæmpe snille foreldra å tre søsken. Idag e æ gift me verdens snilleste mann, som e min bestevenn og goe støtte, sammen har vi 2 helt enestående og flotte små som vi sett høyest av alt i hele verden. Nyåret 2010 flytta vi til Mo i Rana å her skal vi bygge å bo. Bloggen skal være et fortellingsted om våre værdagshendelsa, våres vei mot en sunnere hverdag å et sted kor vi dele bilda, sånn at familie å vænna som e interessert kan følge me på våres daga e. Ellers kan det komme innlegg om dagsaktuelle tema som både inspirere og provosere.

Kategorier

Arkiv

hits