Jentelus

Jentelus er vistnok en utgammel parasitt som iover 90% av tilfeller smitter over fra mor til datter, og det har den gjort i utallige generasjoner, og bæres av kvinner verden over. Det sies at omlag 50% av kvinnene bærer en variant som kan smitte over til menn og enkelte kvinner blir også rammet, og det er denne varianten min kjære sønn frykter.
Selv om jentelus har eksistert i flere hundre år, har vi særlig sett tedenser de siste 100 år på større oppblussing, og de fleste gutter idag er gjerne født med en ekstra sans som de bruker for å detektere den smittsomme varianten av sykdommen. Men sansen sløves kraftig ned når de unge lovende kommer i puberten. 
Kjente personer i vårt kjære Norge som er smittet av parasitten jentelus er Gran Prix entusiast -  Per Sundnes, Tv2s Finn Schjøll, femidott Jan Thomas, og tidligere TV2-hjelperdeg hoast Arve Juritzen.
Kvinner med denne andrearts varianten av jentelus er Gro Hammerseng, Katja Nyberg, redaktør Anne Aasheim og
skilegende Vibeke Skofterud blant annet.

Som mamma til en på 2,5 år, slipper jeg heldigvis ennå dette ansvaret som innebærer at ungen(e) skal føle at de er verdt like mye unasett valg de måtte ta i livet, både på det ene og det andre plan. Jeg fryder meg heller over dagens utsagn fra eldsten der han ved matbordet buser ut med; "Mamma!!!Jej fåj jenteluus!"
Jeg knakk sammen i latter, i og med at dette er et førstegans utsagn fra den lille krabaten som tilstadig viser et mer velutviklet språk og en språkforståelse.Utsagnet fra min 2,5åring er nok gruen om at jentene i barnehagen forsøler og nærme seg guttene! Regner med at bak uttalelser som blaæh, æsj og owææææ, aner de en større frykt; engstelsen for å ikke være maskulin nok, for å ikke stå i mot den feminine sjarmen - for å la seg bli forelsket eller optatt av en jente å dermed bli forlatt av de andre gutta.

Godt at det ennå er år igjen før man skal begynne og forklare, besvare og synse noe om dette overfor barna, og verken gleder eller gruer meg til den tiden....

Nå er det tid for lek og morro med de små
Chiao!

Én kommentar

Inger

18.apr.2010 kl.21:26

Haha, jentelus er nok veeeldig farlig for gutten din.. Alle slags basselusker som farere rundt i barnehagen..;)

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

23, Rana

Ann Sofi blei navne mitt da æ en vakker vinterdag i januar før 23 år sia kom t verden. Æ va mamma å pappa si førstefødte pia, å har vokst opp me nån kjæmpe snille foreldra å tre søsken. Idag e æ gift me verdens snilleste mann, som e min bestevenn og goe støtte, sammen har vi 2 helt enestående og flotte små som vi sett høyest av alt i hele verden. Nyåret 2010 flytta vi til Mo i Rana å her skal vi bygge å bo. Bloggen skal være et fortellingsted om våre værdagshendelsa, våres vei mot en sunnere hverdag å et sted kor vi dele bilda, sånn at familie å vænna som e interessert kan følge me på våres daga e. Ellers kan det komme innlegg om dagsaktuelle tema som både inspirere og provosere.

Kategorier

Arkiv

hits