Fulltidsstudent, fra sofaen - ikke altid like lett

*Gjesp* Nå har jeg sittet helt fra lys dag til svarteste ettermiddag  ( jaja, vet at det er få lyse timer her oppe i nord, ennå ) med forelesninger i generell farmakologi, og kjenner at motivasjoen snart slipper taket. Forstå meg rett - det er spennende og lærerikt, men det er så mye! Masse fagstoff, masse terminologi og masse ny lære. Jeg klarer jo ikke å henge med!
Heldigvis for det kan jeg selv velge å trykke pause, (- takk gud for slik  teknologi ) så stopper foreleseren opp, og jeg kan i ro og mak ta meg en kaffekopp eller en telefonsamtale, om ikke annet vaske litt klær, eller kanskje fem minutter med rockering - bare for litt forandring fra all undervisningen. Men det er bare drømmene at det skjer.

Døgnet har ikke 24 timer lengre, dagene går alt for fort, så viss jeg skal ha noen som helst slags mulighet til å komme meg gjennom pensum med det som venter gjennom dette vår halvåret, så må jeg virkelig bare ståpå, trosse både kaffekopper, besøksrunder å andre hyggeelige øyeblikk, for å tilegne meg kunnskap.
Ser jo av erfaring at det er det som må til, for klarer man ikke holde hode hevet, å disiplin på topp.
Egen motivasjon og vilje ved hjemmestudie er veldig viktig, eller så faller man så lett. Da går det gjerne nedover både på krakterstigen og eksamener.

Hadde sikkert vært en annen pipe om jeg hadde hatt skolen litt nærmere, å bare kunne møte opp, å være innstilt på undervisningen og hva den har og gi meg, fra jeg kom til jeg gikk, men her skal det gjøres hjemme! Over internett, fra nordkapp i nord, der hvor jeg sitter  -gjennom det langstrakte norge, å helt til østlandet, nærmere bestemt Oslo og gamle sjømannskolen hvor mine lærere holder hus, Atlantis medisinske høyskole. Kjenner at det kan være vanskelig og være nettstudent, da man samtidig skal sjøte om sitt hjem og sine to søte små, men det må til - utdanning må man ha, og jeg vet at etter endt studie besitter jeg forhåpentligvis  med en fagtitel som ingen andre per dags dato har i min hjemkommune, noe som KAN bety at jeg har stor sjans for å få meg en jobb etter min( kommende ) utdannelse, men ingenting er sikkert.

Men først må jeg vite og forstå både forskjell på agonister og anagonister, og hva ligander er og hvordan det fungerer med reseptorer og det hele den terminologiske mølja, så derfor må jeg bare pent og rolig logge ut fra bloggen, og "keep on going", mot målet mitt som er en bachelor i erneringsfysiologi

Peace out

2 kommentarer

Ellen Rebecca

17.jan.2011 kl.22:01

Farmakologi! Wuhu! ;) Neeida. Har dåkker Terje Simonsen sine bøker?

Agnethe

18.jan.2011 kl.09:11

jepp, why?

syns du d e gørr?:P

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

24, Nordkapp

Ann Sofi hete æ. begynte i høst på en bachelorgrad i ernæring, så våren 2013 er jeg forhåpentligvis erneringsfysiolog. Etter en livstilsendring våren 2010, så har jeg fattet stor interesse for kost og ernæring, og dette er noe som følger meg i bloggen en hel del. Ellers blogger jeg nok en del om familien, og andre dagligdagse hendelser.

Kategorier

Arkiv

hits