Torsdagen og ovnsbakt laks - nydeligIdagtidlig tok det en stund før hele familien (drøy'an ) Simonsen klarte og kommet seg opp og ut av hus, men siden jeg er ferdig alt ( flinke meg ) med studiene, så langt som jeg hadde satt meg som mål for denne uka, så har jeg strengt tatt bestemt at torsdagen skulle være fridag, og Sverre startet sent på jobb idag, så hvorfor bare ikke nyte dagen.
Etter barnehagelevering sånn omtrent midt på dagen, bestemte jeg meg for at jeg skulle gå/jogge hjem, så kunne Sverre bare få kjøre, å det gjorde jeg - syns det var impulsivt av meg, jeg som eller ALDRI er impulsiv på noen plan. Alt skal jo (desverre ) være planlagt ned til minste detalj enkelte ganger *grøss* - but thats me.
Vel hjemme var det bare 10 minutter til jeg skulle være med jentene innover til holmbukt på besøk til Mari. Hyggelig å gjøre noe annet for en dag!:)
Vel hjemme ble det som vant middagsprepering på mor i huset, å i dag var det PLANLAGT ( as usual ) laks på grønnsaksseng - litt kjedelig å styre sånn med mat når mannen er på jobb, men vi må da ha mat både med å uten han, så laks ble det!

Og unskyld at jeg sir det men det var himmelsk godt! Såå utrolig mange gode smaker i en så enkel rett som samtidig er veldig sunn! Med sånne middager kan det jo ikke bli bedre:)
Her er bilde og oppskrift på dagens ovnsbakte laks.I dagens ovnsbakte laks på grønnsaksseng har jeg hatt i:
litt pastinakk
litt selerirot
4 litt store poteter
1/2 brokkoli
2 gulrøtter
1 løk
3 båter hvitløk
litt oregano
3 sopp
1 tomat
3 laksestykker
salt og pepper
pesto

Poteten bruker jeg og kutte i biter, hive i en pose med litt salt og pepper, en god olje, helst lite mettet fett, og to båter hvitløk, også blander jeg dette sammen, slik at blandingen får sette litt smak på potetene. Så kutter jeg opp grønnsakene, og fordeler ut på et stekebrett. Variasjon av grønnsaker kommer ann på hva jeg har i kjøleskapet.
I dag var jeg fri for brokkoli, men det er noe jeg bruker veldig ofte. Også bruker jeg og legge på en del grønne stenfrie druer, som gir en ekstra saftig smak til retten.
Idag smurte jeg 1 ss pesto på laksestykkene, men dette bruker jeg og variere. Noen ganger sitronmarinerer jeg dem også. Siden jeg legger potetene med oljeblandingen over grønnsakene til sist, før laksestykket kommer på, bruker jeg ingen saus til annet enn litt kikoman etter at retten er ferdig, dette fordi at laksen blir ganske saftig, og det gjør grønnsakene også, p.g.a olje-blandingen. Men man kan gjerne lage hollandesaus eller lignende og servere til - det gjør jeg når jeg har middagsgjester til den retten her.
Er også godt for saltelskere å strø litt flaksalt/havsalt over hele greia før den går i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader!
En rett som er vel verdt å prøve :)

 
 
NYDELIG! Også så lett - dette klarer alle!Har lurt litt på om jeg faktisk skal en og annen gang lage innlegg med noen middagsforslag a la, det vi lager hjemme, å gjerne med oppskrift til, hva syns dere lesere?
Gi meg gjerne tilbakemelding:)

Og nå; et bilde av husets prins og prinsesse - jeg er så heldig som har disse to sweetheartene i livet mitt!

 

                                                                                     

2 kommentarer

Stine Elise

21.jan.2011 kl.21:13

Herreguuud så store og fine barna dine er blitt!! :)

AnnSofi

22.jan.2011 kl.19:30

Tusen takk stine Elise;)

Ja, de har blitt kjempestore. Man føler seg nesten veldig ovenpå nå:)

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

24, Nordkapp

Ann Sofi hete æ. begynte i høst på en bachelorgrad i ernæring, så våren 2013 er jeg forhåpentligvis erneringsfysiolog. Etter en livstilsendring våren 2010, så har jeg fattet stor interesse for kost og ernæring, og dette er noe som følger meg i bloggen en hel del. Ellers blogger jeg nok en del om familien, og andre dagligdagse hendelser.

Kategorier

Arkiv

hits