Mat i bilder

Har faktisk tatt meg selv i å fotografere mat som jeg lager enkelte ganger, hvorfor jeg gjør det kan jeg lett svare på; jeg har mange ganger hatt lyst og lage meg selv en bok som innholder oppskrifter av mat som vi selv liker godt og er ganske fornøyd med. Men har bestandig endt opp med å miste oppskriftene eller glemme hvordan jeg komponerte det jeg lagde den respektive dagen,dermed endt opp med å droppe prosjektet " kokebok."
Men så har jeg sett på bildene mine å svært ofte kommer jeg på hvordan rettene lages, og prøver de på nytt, men skriver da ikke ned oppskriften igjen ( sløve meg. )
Men bildene de hjelper meg som sagt med å huske mye av den næringsrike og sunne maten jeg har tatt bilde av.
Så kanskje det en gang, tross dårlig kvalitet på bildene ( skylder på iphonen ) blir en kokebok til eget bruk - maybe!

Disse bildene her er bare et knippe bilder av all maten jeg har bilde av ( sykt nok:P ) men sånn er det å ha de spredt på ulike Pc'er.


Dette ble noen kjempe saftige og grove rundstykker i passe posjonsmengde. med nøtter og tørket frukt.
Her i huset elsker barna fisk. Her er begynnelsen av ei wokgryte med fisk, vannkastanjer og østersaus! Var overaskende godt! Så dette er laget flere ganger hjemme hos oss.

Hjemmelaget grønnsaksuppe, med hjemmelaget kjøttboller av svin;) Nam


Det skjer ikke ofte, men sånn kan et snacksfat se ut hos oss, en vanlig kveld viss søtsuget tar tak på oss.
I helgene er det unntak, for da er det lov å kose seg med det godteriet som ønskes.


Verdens beste hjemmelagde hamburger ( laget med karbonadekjøttdeig ).
Med masse salat, bbq-saus, og grovt brød.Her klargjøres en kjempeporsjon med hjemmelagd tomatsaus slik at det kan brukes i pizza, til lasange, spagetti og mange andre herlige ting. Den er god den - og det er basert ut på Erling Sundals oppskrift fra Rema! Its as easy as that, men med egen vri - det er det altid
Sammens med den kokes grønnsaker som skal bli til rotmos i stede for potetmos. Tar bort litt potet og bruker mer grønnsaker, å på den måten får barna mer grønt i seg også


Denne retten så da ikke særlig delikat ut, men var full av smak. Hjemmelagd kjøttboller med tomatsaus og rotgrønnsaker ( som man ikke ser under all den sausen å all kjøttet )Fiskehamburger. Det er også godt! Her er ei stor fiskekake ( rema sine grove i serien " middag for under hundrelappen" fiskekaker ) Lagt mellom havrepolarbrød med grønnsaker inni. Ved siden av har vi laget et kål og paprika wok, som er marinert - mye gode smaker her også. Og hvitløk er et must!

Denne lille knippen av matbilder er langt fra det fineste og beste jeg har laget, har masse hjemmelaget mat, som er laget som et sunnere alternaltiv. Men mange av disse oppskriftene er lett og få barn til å spise, særlig viss man gjør det til noe mer spennende. og gjerne hvis barna får være med å lage den også, og da vet foreldrene at barna får i seg litt mer grønnsaker enn til vanlig, og litt er bestandig bedre enn ingenting!

4 kommentarer

lillesøster Elene-Mari

24.jan.2011 kl.19:08

Joda du.. D va ikke måte på kor du sku lage den maten fra bunn av ! :D senn mæ jærne en feskeburger :D

Ann sofi

25.jan.2011 kl.10:40

Hehe

Siri B N

31.jan.2011 kl.19:42

Kan du sende mæ oppskrifta på den grønnsakssuppa ?:)

Ann Sofi

31.jan.2011 kl.22:31

Du kan kjøpe en pakke me kjøttsuppe til toro å ha oppi litt buljong ( æ bruke både d, å lagd fra bunn av ) åsså har æ oppi ulike grønnsaker. Løk, sukkererter, brokkoli, blomkål, bønner ( brune ), litt pastinakk eller sellerirot, gulrot og paprika.

Å de svinekjøttbollan lages som en farse, åsså lage man opp småe kjøttbolle å lægg oppi suppa, så det får koke/trække.

Dær kain du finne oppskrifte på nætt eller bare ha litt ægg, hvitløk, krydder og potetmel ilamme svinekjøttdeigen. Æ serverte hær me kjøprundstykker, grove. Men bruke åsså å lage sjøll på grovbakstmel, kor æ har i soltørka tomata, nøtter å litt sånn førskjelli.

Æ bruke skjeldent ei spesifikk oppskrift. prøve bare ut.

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

24, Nordkapp

Ann Sofi hete æ. begynte i høst på en bachelorgrad i ernæring, så våren 2013 er jeg forhåpentligvis erneringsfysiolog. Etter en livstilsendring våren 2010, så har jeg fattet stor interesse for kost og ernæring, og dette er noe som følger meg i bloggen en hel del. Ellers blir bloggen handle om de tingene som opptar meg i tilegg til ernæring - nemlig mine elskverdige barn og hjemmet/interiør

Kategorier

Arkiv

hits