Jeg er lykkelig, er du?

Agatha Christie sa en gang at lykkelige mennesker bare er fiaskoer. De har det så godt med seg selv at de gir blaffen.
Syns dette utsagnet er umåtelig teit. Menneskeheten er så ulik at det går ikke ant og pressisere en lykkedefinisjon på den måten.

Definisjon av  begrep som lykkelig eller lykkefølelse er for meg velvære og positive gleder og fenomener som dukker opp i livet og gir gode følelser. Hvem vil da ikke ha gode følelelser?
 Det betyr ikke at viss jeg er lykkelig så er jeg så umåtelig opptatt av meg selv at jeg gir blaffen i alt og alle. I setningen ligger det etter min oppfattelse sjalusi og total mangel på egen lykke. En lykkelig person neglisjerer ikke automatisk andre mennesker bare på grunn av lykke, man kan da være medmenneskelig selv om. Noen forsømmer andre unasett, men trenger det og være lykken som står bak?
 
 Kan ikke deler av menneskeheten være lykkelig og ha lykkelige øyeblikk uten at det skal innebære egoisme eller likegyldighet ovenfor andre mennesker. Det blir etter min smak litt dobbelmoralskt på sett og vis. Og hvorfor er et menneske med kanskje en lykkefølelse en fiasko? Skal alle gå rundt å føle missnøye, nederlag og bitterhet - ser ikke hva det skal gjøre godt for noen.
Alle har perioder hvor de er mer lykkelige eller ulykkelige enn andre, og er ganske overbevist om at det er slik det altid har vært og kommer til å være.
Men hva med å glede seg litt mer på andres vegne, hva med å godta at det er noen der ute som har mer enn meg, vil noe annet enn meg, presterer bedre og faktisk har mer eller andre evner enn meg?!
La oss bruke 2011 på og være litt mer fremsnakkende med hverandre, la oss kunne ønske hverandre litt mer lykke og ikke gå på med det sure og bittre eplet og vise så mye ubetydelighet, fiendlighet og foraktelse til hverandre.
Lykken til et hvert menneske er ulik. For noen er lykke den dagen de har overlevd en tragisk hendelse, eller for noen er det og komme seg gjennom ennå en dag i sine hverdagselendigheter, for andre er penger lykke, og noen syns at lykken er og få ha en familie. En sædeles lykkelig person vil på en tid være mindre lykkelig eller mindre tilfreds med tingenes tilstand, tror hver og en av oss vil finne frem den følelsen minst en gang i livet.

Jeg for å snakke om jeg selv er ganske lykkelig gjevnt over med livet og tilstanden min, men akkurat nå for tiden er jeg på en skikkelig opptur i min egen lykkefølelse, mulig det har noe med lyset og gjøre - men jeg gleder meg hver dag jeg våkner, til tross for at jeg er svært morgengretten og kan erge meg over at ungene starter enkelte dager med å skrike, men slikt affiserer meg ikke stort bare minutter at jeg har fått våknet ordentlig, for jeg er tilfreds med livet som mamma til de aller mest fantastiske skapningene i verden, Elias Johan og Ariane Sofie Patricia. Jeg er takknemlig for at jeg har en fantastisk mann, for at jeg har et hus og muligheter. Jeg er lykkelig over tingenes tilstand med skole, jobb og muligheten til å velge. Syns jeg er i en herlig tid i livet og det er deilig! De små bagatellene lar jeg bare gå til grunne for de har så liten betydning!

Unner alle mine venner og familie det på samme måte.
Jeg ønsker alle en finfin søndag og sier som petra fletcher; vi finner ikke lykken, vi skaper den!

Det er aldri forsent og bli lykkelig! God søndag godtfolk!

  
  
Mine fantastiske skatter som gjør meg lykkelig.
Startet dagen med felles frokost, så en tur med barnas turlag, så på corner for middag og i ettermiddag har vi lekt med både lego, dukke og tøyset sammen - ingenting er bedre enn kvalitetstid med familie en søndag!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ann Sofi

Ann Sofi

24, Nordkapp

Ann Sofi hete æ. begynte i høst på en bachelorgrad i ernæring, så våren 2013 er jeg forhåpentligvis erneringsfysiolog. Etter en livstilsendring våren 2010, så har jeg fattet stor interesse for kost og ernæring, og dette er noe som følger meg i bloggen en hel del. Ellers blir bloggen handle om de tingene som opptar meg i tilegg til ernæring - nemlig mine elskverdige barn og hjemmet/interiør

Kategorier

Arkiv

hits